Ett år med sjakk

Da har jeg spilt sjakk i cirka ett år!

Jeg begynte å spille litt på jobben mot kollegaene mine for et år siden, og ble hektet. Jeg kunne allerede reglene og hvordan brikkene flyttet seg, men ikke så mye mer en det.

Jeg er snart 40år, har ADHD og i tillegg til fulltidsjobb driver jeg også et lite firma og har hus, samboer og en hund som også krever litt av tiden min. Så tid og energi er begrenset.


Sjakk skal jo egentlig bare være en lystbetont aktivitet, men samtidig merker jeg at det som gir meg størst glede er å utvikle meg og lære mer. Så det blir en balansegang å holde det gøy, men samtidig gjøre en innsats for å bli bedre.

Etter å ha tatt en del «lessons» på chess.com begynte jeg å spille mot botene. Når jeg kom meg opp til Antonio(1500 rating) begynte jeg å spille online mot ekte mennesker. Det var forferdelig nervepirrende, og knapt noe annet i voksen alder har fått hjertet til å dunke lite hardt og fort.


Dessverre viste det seg at jeg bare hadde en reel rating på rundt 600 når jeg begynte å spille mot ekte mennesker.

Dette første året har jeg stort sett bare spilt mye online og sett på youtube. Det har ikke gitt den helt store økningen i rating, men den har gått sakte opp fra 600 til 1000. Det er rapid ratingen jeg kommer til å fokusere på, og bruke som målestokk.


Nå som jeg har ett helt år bak meg er jeg motivert til å ble bedre, og gjøre en litt større innsats for å bli bedre.

Her på bloggen har jeg lyst å dokumentere fremgangen måned for måned frem til 1. mai 2024. Det kan være en fin måte å holde meg ansvarlig også.
Jeg har lyst å lese en del sjakkbøker fremover, så da skriver jeg en anmeldelse for hver bok også her på bloggen, og oppsummerer hva jeg eventuelt har lært.

Håper det blir underholdene for noen andre også selvsagt!

 

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *