Retten som kan samle familien hvor som helt. (Bruschetta)

Som du kanskje har merket at jeg er veldig glad i Italienske matretter. Ikke bare er jeg glad i maten, men landet, kulturen og ikke minst familietradisjonene. Familien (La familia) er helt spesiell i italiensk kultur og dette fasinerer meg . Jeg har selv reist mye til Italia med familien min, senest var i fjord sommer. Da var hele familien med, inkludert besteforeldre, tanter og kusiner. Vi leide oss inn på en fantstisk villa der vi levde som en ekte italiensk familie. Og et fantastisk øyeblikk var når vi delte lunsjmåltidet sammen i hagen hvor vi spiste Bruchetta:

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

dette er bilde av huset vi tilbrakte vår tid i.

DETTE TRENGER DU:
ca 10 skiver pariserloff eller landbrød
God olivenolje til pensling
2 hvitløksfedd
3 store tomater
6-7 store blader fersk basilikum
Nykvernet pepper
Maldonsalt
1 ss olivenolje til tomatene

1. START MED TOMATBLANDINGEN
Det er nok mange som lager tomatblandingen til slutt, men det er den du bør starte med. Det gir nemlig smakene i tomatblandingen tid til å sette seg, og du får en rikere smak.

2: FJERN TOMATKJERNENE
Når du skal lage tomatblandingen, er det viktig å fjerne kjernene i tomatene. Hvis du ikke gjør det, blir det for mye væske i blandingen som vil gjøre brødet bløtt og vassent. Æsj.

Del tomatene i to, fjern kjernen og hakk tomatene i biter. Finhakk hvitløksfeddet, og rull basilikumbladene sammen før du finsnitter dem. Bland tomatbiter, hvitløk og basilikum sammen i en bolle, og hell over olivenolje. Smak til med nykvernet pepper og maldonsalt. La tomatblandingen stå og godgjøre seg i kjøleskapet mens du lager til resten.

3. DEL LOFFEN PÅ SKRÅ
For å få størst mulig overflate til toppingen, bør du skjære loffen på skrå. Hver skive skal være på omtrent 1 centimeter i tykkelse.

4. PENSLE MED OLIVENOLJE PÅ BEGGE SIDER
For å få skikkelig sprøtt brød, bør du pensle brødet med olivenolje. Ikke kun på èn side som mange gjør – men på begge sider. Da får du dobbelt sprøhet både på topp og bunn, og slipper en bløt underside på brødet.

Legg brødskivene på et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen på 180 grader i 6-8 minutter til de er gylne.

5. GNIKK MED HVITLØK
Når skivene er ferdige i ovnen, er det tid for å gi brødet skikkelig hvitløkssmak. Del hvitløksfeddet i to, og gni snittflaten mot overflaten til brødskivene. Den ru overflaten til brødet sørger for at hvitløk fordeler seg godt inn i brødet.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Bon appétit!

Retten som står meg nærmest. Ovnsbakt Ziti

Ordet «ziti» betyr kan ha flere betydninger som er: Brudepike, Ung brudgom eller bruden.

Denne retten står mitt hjerte veldig nært, fordi den har familien min laget så lenge jeg kan huske. Det er også den beste smaken jeg kan tenke meg.

Det sies at hver husmor har sin egen oppskrift på denne, og oppskriften fra min mor er helt unik:

Baked Ziti with Sausage - Once Upon a Chef

Ingredienser til 4 porsjoner

300 g Bacon eller italiensk spekeskinke
300 – 400 g italienske pøleser
2 stk løk
2 stkhvitløksfedd
1 stkchili, rød
2 ssolivenolje
3 boksertomater, hakkede
1 dlvann
1 pottebasilikum
1 ssrødvinseddik
1,5 tssalt
1 tspepper
400 gpasta, penne
3 dlparmesan, nyrevet
2 stkmozzarella

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Rens og hakk løk, hvitløk og chilipepper og stek det i olje sammen med kjøttet.

Rør inn tomatene og vannet og la sausen surre i ca. 20 minutter.

Rør inn strimlet basilikum, eddik, salt og pepper.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Sil av kokevannet og bland den med halvparten av sausen og 1 dl parmesan.

Legg litt av pastaen i smurt, ildfast form, hell på mer saus, parmesan og skiver av mozzarella. Fortsett å legge lagvis til alt er brukt. Dryss resten av parmesanen på toppen.

Stek gratengen midt i ovnen til den er gyllen og boblende varm, ca. 20 minutter.

Eddy’s hjemmelagde carbonara oppskrift

Dette trenger du for å lage spagetti carbonara til 2 personer
200 g spagetti
125 g bacon
0,5 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
2 eggeplommer
0,5 dl fløte
75-100 g parmesan

salt
pepper

Kok pastaen i rikelig med godt saltet vann etter anvisning på pakken. Hell det over i et dørslag, men ta vare på litt av kokevannet.

Del baconet i små terninger og stek det brunt og sprøtt i en stekepanne sammen med oljen. Finhakk hvitløken og ha den i stekepanna de siste stekeminuttene.

Ha eggeplommene og fløten i en stor bolle. Riv parmesanen på den fineste siden av rivjernet og ha i bollen sammen med salt og pepper og litt under 1 dl av kokevannet fra spagettien. Pisk alt lett sammen før du har i det ferdigstekte baconet. Hell pastaen over i bollen og rør det hele godt sammen.