Som du kanskje har merket at jeg er veldig glad i Italienske matretter. Ikke bare er jeg glad i maten, men landet, kulturen og ikke minst familietradisjonene. Familien (La familia) er helt spesiell i italiensk kultur og dette fasinerer meg . Jeg har selv reist mye til Italia med familien min, senest var i fjord sommer. Da var hele familien med, inkludert besteforeldre, tanter og kusiner. Vi leide oss inn på en fantstisk villa der vi levde som en ekte italiensk familie. Og et fantastisk øyeblikk var når vi delte lunsjmåltidet sammen i hagen hvor vi spiste Bruchetta:
dette er bilde av huset vi tilbrakte vår tid i.
DETTE TRENGER DU:
ca 10 skiver pariserloff eller landbrød
God olivenolje til pensling
2 hvitløksfedd
3 store tomater
6-7 store blader fersk basilikum
Nykvernet pepper
Maldonsalt
1 ss olivenolje til tomatene
1. START MED TOMATBLANDINGEN
Det er nok mange som lager tomatblandingen til slutt, men det er den du bør starte med. Det gir nemlig smakene i tomatblandingen tid til å sette seg, og du får en rikere smak.
2: FJERN TOMATKJERNENE
Når du skal lage tomatblandingen, er det viktig å fjerne kjernene i tomatene. Hvis du ikke gjør det, blir det for mye væske i blandingen som vil gjøre brødet bløtt og vassent. Æsj.
Del tomatene i to, fjern kjernen og hakk tomatene i biter. Finhakk hvitløksfeddet, og rull basilikumbladene sammen før du finsnitter dem. Bland tomatbiter, hvitløk og basilikum sammen i en bolle, og hell over olivenolje. Smak til med nykvernet pepper og maldonsalt. La tomatblandingen stå og godgjøre seg i kjøleskapet mens du lager til resten.
3. DEL LOFFEN PÅ SKRÅ
For å få størst mulig overflate til toppingen, bør du skjære loffen på skrå. Hver skive skal være på omtrent 1 centimeter i tykkelse.
4. PENSLE MED OLIVENOLJE PÅ BEGGE SIDER
For å få skikkelig sprøtt brød, bør du pensle brødet med olivenolje. Ikke kun på èn side som mange gjør – men på begge sider. Da får du dobbelt sprøhet både på topp og bunn, og slipper en bløt underside på brødet.
Legg brødskivene på et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen på 180 grader i 6-8 minutter til de er gylne.
5. GNIKK MED HVITLØK
Når skivene er ferdige i ovnen, er det tid for å gi brødet skikkelig hvitløkssmak. Del hvitløksfeddet i to, og gni snittflaten mot overflaten til brødskivene. Den ru overflaten til brødet sørger for at hvitløk fordeler seg godt inn i brødet.
Bon appétit!