Ordet «ziti» betyr kan ha flere betydninger som er: Brudepike, Ung brudgom eller bruden.
Denne retten står mitt hjerte veldig nært, fordi den har familien min laget så lenge jeg kan huske. Det er også den beste smaken jeg kan tenke meg.
Det sies at hver husmor har sin egen oppskrift på denne, og oppskriften fra min mor er helt unik:
Ingredienser til 4 porsjoner
300 g Bacon eller italiensk spekeskinke
300 – 400 g italienske pøleser
2 stk løk
2 stkhvitløksfedd
1 stkchili, rød
2 ssolivenolje
3 boksertomater, hakkede
1 dlvann
1 pottebasilikum
1 ssrødvinseddik
1,5 tssalt
1 tspepper
400 gpasta, penne
3 dlparmesan, nyrevet
2 stkmozzarella
Slik gjør du det:
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Rens og hakk løk, hvitløk og chilipepper og stek det i olje sammen med kjøttet.
Rør inn tomatene og vannet og la sausen surre i ca. 20 minutter.
Rør inn strimlet basilikum, eddik, salt og pepper.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Sil av kokevannet og bland den med halvparten av sausen og 1 dl parmesan.
Legg litt av pastaen i smurt, ildfast form, hell på mer saus, parmesan og skiver av mozzarella. Fortsett å legge lagvis til alt er brukt. Dryss resten av parmesanen på toppen.
Stek gratengen midt i ovnen til den er gyllen og boblende varm, ca. 20 minutter.