Jag är förbannad

Da Norrøna-guttene hentet gullet i Stavanger.

«Jag är inte besviken. Jag är förbannad!»

Ordene tilhører John Bruno Jakobsson, som var kommunalråd i Åre da Lillehammer ble tildelt 1994-OL.

Men jeg skjønner nå hvordan Jakobsson følte det den gangen. For i dag starter Veteran-NM og jeg er ikke med!

Mens andre skal kjempe om heder og ære i Stavanger, sitter jeg i Bergen. I år hadde Norrøna til og med leid inn en egen varebil som skulle kjøres til oljebyen for å hente alle pokalene. Det var egentlig ingen tvil om at det ville bli minst fire NM-titler på medaljegrossistene fra Bergen.

Men på sensommeren begynte det å skje mystiske ting. Lag begynte å trekke seg i G55-klassen. Og spillerne på G45 forsvant en etter en. Hver for seg kanskje ikke så oppsiktsvekkende, men når en setter det i sammenheng, så skjønner en at her har det foregått noe som ikke tåler dagens lys. Det var rett og slett noe muffens.

Pappaguttene fra Bærum har i en årrekke gjort seg bemerket for sin høye sigarføring i Veteran-NM. De har forlangt Chateau Margaux 1982-årgang på bankettene. De har vært for fine til å ta fellestransport til kampene, men grunnet dårlig utvalg i limousiner i både Bergen, Trondheim og Stavanger, så har de måttet ta til takke med taxi. De har hatt med egne fysioterapeuter for å massere dem mellom kampene. Men ingen har egentlig brydd seg så mye. For på banen ble det stort sett tredje- og fjerdeplasser.

Men de siste årene har platinakortene vært benyttet på andre ting. Velvære og luksusliv er blitt byttet ut med spillerkjøp. Gode håndballspillere fra både inn- og utland er blitt lokket med summer en ikke trodde var mulige i veteranidretten, og da begynte også Haslum å hente pokaler.

Nå har de imidlertid gått for langt. Jeg skal ikke beskylde dem for å ha betalt Norrøna-gutter for ikke å være med i G45-klassen, men jeg registrerer at bilparken er blitt kraftig oppgradert. Og i G55-klassen så sto Norrøna igjen som eneste deltaker. Alle andre var borte.

Man kunne selvsagt tatt med seg gullmedaljene hjem, men sånn er vi ikke i Norrøna. 55-åringene tar heller utfordringen med å spille med 50-åringene.

Jeg registrerer for øvrig også at SIF er blitt overtalt til ikke å delta i G45. Det er veldig påfallende. For det betyr at ungfoler som Rune Skjærvold og Stian Vatne ikke får være med. Og at Rune Marki for første gang må innse at han er over 50 år. Det gjør han ikke frivillig. Det vet alle som kjenner ham. Men jeg har merket meg at Marki er i Bucuresti annenhver helg for å se datteren spille kamp. Jeg utelukker ikke at Haslum-guttene har en lang arm inn i reiselivsbransjen også.

«What have I done to deserve this», sang Pet Shop Boys da vi var unge og lovende på 1980-tallet. Og nå spør jeg meg det samme? Hva har jeg gjort disse bærumssossene for å fortjene dette?

Mens de kan spasere seg til NM-gull i alle juniorklassene, så sitter jeg altså hjemme i Bergen. Jeg tenkte jeg ikke skulle anerkjenne at det spilles noe Veteran-NM i år, men sosiale medier flommer jo over av småbrisne og middelaldrende mennesker i treningstøy allerede før kampene er startet. Det er ganske enkelt umulig å fortrenge mesterskapet.

Derfor har jeg satt i gang «Prosjekt Trondheim 2024». Om litt over to måneder runder jeg 50, og plutselig er det G50 som er eliteklassen i Veteran-NM. Da blir det spennende å se om Bård Kristiansen & co også tar steget opp for å være en del av det gode selskap eller om de heller vil fortsette å stjele gullmedaljer fra guttungene i de yngste klassene.

Det de ikke vet er at jeg har plassert en infiltratør i Haslum-troppen i årets NM. For nå skal jeg få oversikt over alle de skitne triksene deres. Men for å gjøre det mest mulig troverdig, så måtte jeg bruke en svenske. Så det er vel begrenset hvor mye info jeg kan forvente å få ut av prosjektet. Det er i hvert fall verdt forsøket.

Lykke til alle som skal på banen i Stavanger i helgen. Håper det er Brexidol, Voltaren og Paracet i toalettveskene. Det kan bli viktig på søndag. Måtte alle spådommer om skadde akilleser og skallebank bli motbevist.

Hilsen
Gretten, gammel gubbe i Bergen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *